In de naam van Allah, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle.

Er is geen macht, noch kracht dan die van Allah.

.

Voor Hulpverleners

Voor niet-moslimbetrokkenen, zoals mentoren en andere hulpverleners, kan het lastig zijn om op adequate wijze hulp te bieden aan moslimjongeren of een moslimgezin. Het niet accepteren van de hulpverlener wordt bij deze groep versterkt door de culturele verschillen en het gevoel dat 'die andere culturele wereld', waar vele ouders hun kinderen tegen willen beschermen, zichzelf opdringt in hun leven.

Echter als je als hulpverlener laat merken dat je interesse hebt voor hun wereld, en zelfs wel wat weet over de Islam, dan valt een groot deel van de bedreiging weg en heb je als hulpverlener een groter kans om geaccepteerd te worden. Daarnaast heeft de Islam ook een visie op kinderen/jongeren en daarbij horende richtlijnen en handvaten om hen te benaderen. De hulpverlening kan met de kennis hierover beter aansluiten bij de jongeren en hun ouders.

Voor advies met betrekking tot specifieke cases kan MJC-online via de email benaderd worden en jongeren kunnen per email aangemeld worden op: moslimjongerencoach@gmail.com.

..De Mark Quotes..

...Aan het laden...Even geduld a.u.b.