In de naam van Allah, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle.

Er is geen macht, noch kracht dan die van Allah.

.

Goede voornemens

In de laatste dagen van december wordt er door de meeste mensen teruggeblikt. Wordt er teruggekeken naar de hoogte- en, helaas ook, dieptepunten van het afgelopen jaar. Samenhangend wordt er ook vaak vooruit gekeken. Het volgend jaar willen we het  'anders' hebben. We willen het beter hebben. We willen beter zijn.

Zodoende worden er Goede Voornemens gesteld voor het komend jaar. Met goede voornemens willen wij onszelf verbeteren. We willen ons losmaken van oude gewoontes. We willen ons nieuwe, goede, en gezonde gewoontes eigen maken. En we stellen doelen, die we gehaald willen hebben. Opdat we aan het eind van het volgend jaar kunnen terugblikken op een geslaagd jaar.

Het probleem met goede voornemens is het volhouden ervan. Dit komt omdat een jaar een lange periode is, en de voornemens een (te) grote verandering met zich meebrengt. Meer succes wordt behaalt als de goede voornemens zich niet beperken tot slechts 1 x per jaar, maar als er regelmatig wordt teruggeblikt en de goede voornemens opnieuw worden gesteld. Als herinnering, om gemotiveerd te blijven en om met frisse moed opnieuw te beginnen. De goede voornemens kunnen uiteraard ook bijgesteld worden, zodat je gaandeweg jezelf kan blijven verbeteren.

Succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

..De Mark Quotes..

...Aan het laden...Even geduld a.u.b.