In de naam van Allah, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle.

Er is geen macht, noch kracht dan die van Allah.

.

Ontdek de kracht van de smeekbede!

Samenvatting:
  • Du'as, zijn smeekbedes die in Qur'an staan of die de Profeet Mohammed (SAWS) aan ons heeft geleerd.
  • Een website waar je de Nederlands vertaling van du'as kan vinden: Duakracht.nl
-------------------------
Ik wil hier allereerst nogmaals benadrukken dat ik geen genezeres ben en dat ik geen trucjes achter de hand heb om mensen 'beter' te maken. La Hawla wa la Quwatta Illah Billah, er is geen kracht en geen macht dan bij Allah (SWT).

En omdat alle Kracht en Macht bij Allah (SWT), is Hij degene die wij om hulp moeten vragen. Om ons 'beter' te maken, maar ook om ons sterker te maken, en om ons beter te helpen concentreren, als het onweert .. eigenlijk kun je voor alles wel bij Allah (SWT) terecht.

Du'as, zoals die in de Islam bekend staan, zijn de smeekbedes die Allah (SWT) zelf aan ons kenbaar heeft gemaakt, sommige versen in de Qur'an bijvoorbeeld. Ook kennen wij veel du'as die we van de Profeet Mohammed (SAWS) hebben geleerd. Hij heeft dan uitgelegd in welke situatie je een bepaalde du'a kan zeggen.

Alleen,.. ze zijn altijd in het Arabisch.
Hoe oprecht kan je ergens om vragen, als je niet zeker weet wat je vraagt? Zou het niet fijn zijn om te weten wat die du'a nou precies betekent, en waar die du'a eigenlijk vandaan komt? Zodat je met heel je hart Allah (SWT) kan toespreken en kan vragen om wat je op dat moment nodig hebt.

Daar heb ik een hele handige website voor gevonden:

'Ontdek de kracht van de smeekbede!'

De bekende du'as hebben zij hier verzameld, ze staan in het Arabisch en naar het Nederlands vertaald en ook hoe je het in het Arabisch moet uitspreken. Kijken dus!

Trouwens, als je de betekenis van een du'a niet kent, dan wil dat niet zeggen dat het niet kan helpen. We volgen hierin het voorbeeld van Mohammed (SAWS) en we vertrouwen op Allah (SWT).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

..De Mark Quotes..

...Aan het laden...Even geduld a.u.b.