In de naam van Allah, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle.

Er is geen macht, noch kracht dan die van Allah.

.

Steun uit de Qur'an

VOORWOORD

Samenvatting:
  • De Qur'an is in het Arabisch geopenbaard, maar er zijn wel Nederlandse vertalingen te krijgen.
  • Het interpreteren van de Qur'an is een hele studie en kan niet zomaar door iedereen gedaan worden. Wel kunnen de verzen je laten nadenken over jezelf en je leven.
  • In de Qur'an staan ook geruststellende, hoopgevende, troostende en bemoedigende Woorden, die Allah (SWT) graag tegen ons wil zeggen. En deze wil ik hier uitlichten.
------------------------

De Qur'an. Middels de engel Djibriel (AS) geopenbaard aan de profeet Mohammed (SAWS).
De woorden van Allah (SWT).

Weten we eigenlijk wel wat deze woorden zijn? Ja, natuurlijk hebben we wel eens wat van de Qur'an gelezen, maar hoeveel van ons begrijpen het Arabisch? Tegenwoordig zijn er vele Nederlandse vertalingen beschikbaar, om de Qur'an toegankelijker te maken. En vind je het boek zelf toch te dik en te zwaar, dan zijn er ook Nederlandse versies online te vinden. Alhamdulillah.

Het interpreteren van teksten uit de Qur'an, is op zichzelf een hele studie. Dat kan niet iedereen zomaar doen, maar wat wel iedereen kan - is nadenken over wat de verzen voor jou persoonlijk kunnen betekenen. En welke emoties deze bij jou losmaken, en waar het jou toe inspireert.

Zo kom ik in de Qur'an veel geruststellende en bemoedigende woorden tegen. Woorden, waarvan ik weet dat ze van Allah(SWT) afkomstig zijn. Woorden, die Allah(SWT) graag tegen ons ~dus ook aan mij en aan jou~ wil zeggen.

Ik zal hier per Djoez (kijk naar de titel om te kijken welk nummer # het is) verzen citeren die naar mijn mening bemoedigend zijn en houvast kunnen bieden in moeilijke tijden.

Tot slot wil ik hier wel zeggen dat het citeren van Qur'anteksten buiten hun context NIET de juiste manier is om de Qur'an te leren begrijpen. En dat je er geen conclusies uit kan trekken als je de achtergronden niet kent, en al zeker geen wetgeving. Dat is dus ook niet de bedoeling van mijn citaten - ik wil slechts bemoedigende, troostende, hoopgevende Woorden overbrengen. Verzen die je door moeilijke tijden heen kunnen helpen, als Allah(SWT) het wil.

Inhoudsopgave
#1. Djoez 1
#2. Djoez 2.
#3. Djoez 3.
#4. Djoez 4.
#5. Djoez 5.
#6. Djoez 6.
#7. Djoez 7.
#8. Djoez 8.
#9. Djoez 9.
#10. Djoez 10.

#11. Djoez 11.
#12. Djoez 12.
#13. Djoez 13.
#14. Djoez 14.
#15. Djoez 15.
#16. Djoez 16.
#17. Djoez 17.
#18. Djoez 18.
#19. Djoez 19. 
#20. Djoez 20.

#21. Djoez 21.
#22. Djoez 22.
#23. Djoez 23.
#24. Djoez 24.
#25. Djoez 25.
#26. Djoez 26.
#27. Djoez 27.
#28. Djoez 28.
#29. Djoez 29.
#30. Djoez 30

(De Qur'an bestaat uit 30 delen, Djoez genaamd, de bekendste is de 30e deel die Djoez Amma heet)

De vertaling van de Qur'anverzen zijn afkomstig van KoranOnline.nl en vanaf Djoez 15 van Risala.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

..De Mark Quotes..

...Aan het laden...Even geduld a.u.b.